Peter (formand)

Peter bor i  Egå, lige nord for Aarhus, hvor han nyder naturen og dyrelivet og til daglig forener sin kærlighed til dyr med fotografiet. Derudover går han op i madlavning, styrketræning og løb, med fokus på korrekt ernæring. Han har altid haft en stor kærlighed til dyr, og sammen med en kontemplativ natur og et empatisk væsen, måtte det resultere i en grundlæggende filosofisk overvejelse i udnyttelsen af dem. Derfor valgte han i 2005 at blive veganer, og hans kærlighed for dyrene og arbejde med at tale deres sag, har bragt ham vidt omkring; Dansk Dyreværn, Anima, PeTA, demo'er og happenings rundt omkring i Danmark og Europa, samt i tv, radio, aviser i forskellige lande.

peter

 

 

Hella (næstformand)

Hella er 56 år og bor i Aarhus men er født i Sønderjylland. Her blev hun født ind i en jæger-kultur på en mælkegård, hvor hendes forældre boede til leje. Hun har haft mange tanker omkring de produkter, der var normalt at tilberede og indtage fra dyr, men har slået det hen ved tanken om, at det nok bare var hende, der gjorde sig for mange tanker om alt mellem himmel og jord. Indtil den efterårsaften i 2014 hvor Anima ringede omkring pelskampagnen. Den aften faldt brikkerne på plads. Der var andre som hende, og hun blev veganer og nu aktivist så ofte det overhovedet kan lade sig gøre, fordi det er tilfredsstillende aktivt at være med til at skabe en bedre verden, og fordi det er inspirerende at være sammen med andre ildsjæle. Hella har 2 voksne døtre, en nevø og en niece som også er veganere.

Iben (kasserer)

Iben er 46 og bor i Tilst med sin søn, Mads, på 16 år og sin rumænske gadehund Jay. Iben har i flere år arbejdet frivilligt for forskellige gadehundeforeninger og blev via gadehundeverdenen introduceret til veganismen og det absurde i at gøre alverden for at redde én art og lukke øjnene for andre arters lidelser. Iben har været veganer siden 2016 og har været frivillig for VF siden 2017. Både på gaden med uddeling af smagsprøver og info samt som tovholder på Vegansk Meetup i Aarhus, der er en månedlig tilbagevendende begivenhed på Folkestedet. Iben glæder sig til at udvide sit virke i bestyrelsen.

Sebastian (menigt medlem)

Sebastian er 33 år, konservatorieuddannet veganer og elsker at være på gaden for at tale dyrenes sag og udbrede kendskabet til en mere dyrevenlig, miljøvenlig og sund livsstil, så vidt det er muligt ved siden af arbejdet som musikunderviser. Han har stor kærlighed til dyr og kager og finder stor glæde i at kombinere de to passioner i sin aktivisme.

Ditte (menigt medlem)

 

 

Tanja (suppleant)

Tanja er 30 år og bor i Aarhus med sin kæreste og lille datter. Hendes rejse mod den plantebaserede livsstil begyndte tilbage i 2009 efter en led omgang salmonellaforgiftning og var drevet af de sundhedsmæssige fordele ved at droppe kødet. Senere blev den også meget miljøbevidste oprindelige vendelbo klar over sammenhængen mellem kød og klima, men det var først, da det det i 2014 gik op for hende, at hun af hensyn til dyrene etisk set heller ikke kunne forsvare sit indtag af animalske produkter (æg, mælk osv.), at hun blev veganer. Herefter blev hun aktiv for dyrene og har beskæftiget sig med dyrs rettigheder både frivilligt og professionelt.

Linette (suppleant)

persan

Per (revisorsuppleant)

Per er foreningens hyggeligste og rareste ven. Han arbejder til daglig som kiropraktor helt ude i det vestligste jylland, hvor falafel og hummus bestemt ikke er på alles menu. Det ændrer Per patient for patient, når han byder på smagsprøver og inspiration i sin klinik. Per kommer også jævnligt til foreningens arrangementer i Aarhus for at dele ud af sine hjemmelavede lækkerier. Det har han gjort siden foreningens spæde begyndelse, og han var med til at stifte foreningen i 2012.