Marts med Medfølelse

Marts med Medfølelse 2016 er slut, men mange har valgt at fortsætte med at spise vegansk resten af året. Her følger lidt statistik vedrørende initiativets succes. Vi glæder os til at gentage den i 2017! 

marts med medfølelse 2016

Statistik for Marts med Medfølelse 2016

Tak til alle de 3.300+, der deltog i Marts med Medfølelse 2016. Her kommer lidt statistik for dette års projekt. De vigtigste resultater er allerede afsløret i billedet ovenfor. Det lykkedes nemlig at få inspireret en fjerdedel af de ikke-veganske deltagere til at fortsætte med at spise 100 % plantebaseret. Det er en rigtig godt resultat, som vi er meget stolte af! Derudover kan vi glæde os over, at næsten samtlige deltagere har rykket sig i en grønnere retning, og kun 3 % svarer, at de  fremover vil være traditionelt spisende uden at have fået grønnere vaner. 

Ud over at spørge ind til deltagernes kostvaner før og efter udfordringen, har vi også stillet et par andre spørgsmål til deltagernes oplevelse med at deltage i projektet. 145 deltagere svarede på vores spørgeskema, og det er deres svar, der er grundlag for statistikerne her. De fleste af deltagerne virker til at have haft en god oplevelse.

Sådan så deltagernes kost ud før Marts med Medfølelse:
Altspisende 21 %
Flexitarisk 23 %
Pescetarisk 6 %
Vegetarisk 16 %
Vegansk 34 %

Sådan ser deltagernes kost ud efter Marts med Medfølelse og fremover:
Altspisende 3 %
Flexitarisk 19 %
Pescetarisk 4 %
Vegetarisk 15%
Vegansk 59 %

Når vi spørger ind til deltagernes generelle oplevelse, svarer de således:
Let 18 %
Svært 4 %
Billigt 4 %
Dyrt 4 %
Lækkert 25 %
Kedeligt 1 %
Spændende 25 %
Udfordrende 16 %
Andet 3 %

Der er altså flest, der synes, det er spændende og lækkert at spise vegansk, men også en del, der finder det udfordrende. Der er dog cirka lige så mange, der mener, det er let at spise vegansk. Men det hænger måske sammen med, at de allerede var veganere. 

Når vi spørger ind til kvaliteten af vores opslag i løbet af måneden, svarer deltagerne sådan:
Meget god 32 %
God 43 %
OK 23 %
Dårlig 2 %
Meget dårlig 0 %

Det ser ud til, der har været fin tilfredshed med inspirationen og hjælpen, men vi vil gerne have en endnu højere tilfredshed næste år. Vi har modtaget kommentarer i besvarelserne, som vi vil gennemgå internt og bruge til at blive bedre til næste års projekt. 

Når vi spørger ind til, om Mad med Medfølelse har medvirket til at ændre deres kostvaner, svarer deltagerne sådan:
Ja, i høj grad 26 %
Ja, i nogen grad 49 %
Nej, slet ikke 21 %
Ved ikke 4 %

Hele 75 % af de adspurgte har altså ændret kostvaner på grund af Mad med Medfølelses arbejde for at oplyse om veganisme og inspirere til at vælge vegansk. Det er et fantastisk flot resultat! Tusind tak til alle vores seje deltagere. 

Vi fortsætter selvfølgelig ufortrødent, og vi håber, du vil være med. Støt vores arbejde for veganismen ved at blive medfølende medlem med fordele her

Marts med Medfølelse 2015

 

Få råd og støtte i Marts måned

I hele marts måned har du mulighed for at få hjælp af erfarne veganere i vores gruppe Marts med Medfølelse - hjælp og vejledning på Facebook! Det er en slags “vegan hotline” når tingene (eller maden?) brænder på, når du er i tvivl om noget eller har brug for opskrifter eller gode råd.