Årets Veganske Priser

veganske priser, prisuddeling, veganer, forening

Årets Veganske Priser er en fejring! I Danmarks Veganske Forening vil vi gerne hylde og fejre alle de gode veganske initiativer, der blomstrer frem i Danmark. Som Danmarks veganske forening er det bl.a. vores formål at skabe positiv opmærksomhed omkring veganisme og samle veganere. Derfor afholder vi Årets Veganske Priser, hvor vi hylder nogle af dem, der har gjort en ekstra indsats for at fremme det kærlige, veganske budskab.

Årets Veganske Priser uddeles hvert år og er baseret på en nomineringsrunde, en udvælgelse og en afstemning. Alle kan indstille nominerede, og foreningens bestyrelse gennemgår så alle indsendte forslag og udvælger de nominerede på baggrund heraf. Til sidst afholdes en åben afstemning, hvor alle kan stemme på deres favorit. Den nominerede med flest stemmer vinder kategorien.

Afstemningen er slut!

Vi har nomineret, vi har stemt og nu er vinderne fundet. Vi afslører vinderne den 19. januar til prisuddelingen Årets Veganske Priser. Vi sender showet live på Facebook fra klokken 20.00.

#VeganskePriser18

Årets nominerede

Årets Veganske Virksomhed:

 • Naturli' ”Naturli' er nomineret for deres innovative produktudvikling og (kompromisløse) dedikation til plantebaseret madfremstilling.”
 • GreenOS.dk ”GreenOS.dk er nomineret for at forhandle et bredt sortiment af veganske produkter, der ikke er tilgængelige andre steder i Danmark.”
 • LikeMeat Nordic ”LikeMeat Nordic er nomineret for at lave produkter, der appelerer til hele Danmark og gør det nemt at skifte kødet ud med et plantebaseret alternativ.”

 

Årets Veganske Produkt:

 • Hakket, Naturli' ”Hakket er nomineret for at være et produkt, der meget direkte kan gå ind og erstatte hakket kød i alle tænkelige opskrifter.”
 • Vegansk Magnum, Unilever ”Vegansk Magnum er nomineret, fordi den lægger sig utroligt meget op af originalen og dermed viser, at man sagtens kan skifte til plantebaserede alternativer uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.”
 • Saltkaramel-is, Naturli' ”Saltkaramel-is er nomineret, fordi den har udfyldt et hul på hylden med plantebaserede isvarianter til glæde for rigtigt mange veganere.”

 

Årets Veganske Udgivelse:

 • Plantebaseret Gourmet, Neel Engholm ”Plantebaseret Gourmet er nomineret, fordi den udover at være visuelt smuk også har fokus på det sunde veganske køkken.”
 • Vegansk til børn, Julie Graabech ”Vegansk til børn er nomineret for grundigt at guide veganske forældre til at give deres børn en veltilrettelagt kost.”
 • Vegansk mandekalender ”Vegansk mandekalender er nomineret, fordi det er et nytænkende projekt, der på en sjov og anderledes måde promoverer veganisme.”

 

Årets Veganske Spisested:

 • Cafe Kosmos, Odense ”Cafe Kosmos er nomineret for at servere lækker, vegansk og 100 % økologisk cafemad i hyggelige omgivelser.”
 • Melone, Aarhus ”Melone er nomineret for at gribe stafetten efter Mikuna og give Aarhus et nyt, vegansk samlingspunkt med lækre retter og god stemning.”
 • Reborn, Viborg ”Reborn er nomineret for at satse alt på et 100 % vegansk sted i en mindre provinsby. Det er modigt og prisværdigt.”

 

Årets Veganske Spisested i Kbh:

 • SimpleRAW ”SimpleRAW er nomineret for deres alternative tilgang til det veganske køkken. Der er fokus på smukke og sunde ingredienser primært tilberedt efter RAW-principperne.”
 • Yellow Rose ”Yellow Rose er nomineret for at tilbyde et flot menukort med lækre kager og en skøn brunch og for at lægge kærlighed i alt, det de gør.”
 • Veggie Heroes ”Veggie Heroes er nomineret for deres store menukort til overkommelige priser. Veggie Heroes viser Danmark at ”greasy” mad med kød på ikke behøver komme fra dyr.”

 

Årets Veganske Dyreven:

 • Kirsten van Deurs, Dyrenes Frie Farm ”Kirsten er nomineret for at være den ”stille kæmper” på Dyrenes Frie Farm. Det er Kirsten, der står for den primære daglige pasning og pleje af farmens dyr, som der bliver flere og flere af hele tiden.”
 • Tobias Holm, Dyrenes Beskyttelse ”Tobias er nomineret for sit store frivillige arbejde hos Dyrenes Beskyttelse, hvor han udover at hjælpe dyr i nød også sætter fokus på veganismen og sår frø hos de mennesker, han møder på sin vej.”
 • Veo Andersen, Anima ”Veo er nomineret, fordi hun altid er på dyrenes side uden selv at tage credit for det. Veo har hjulpet utallige dyr og rådgivet masser af mennesker ikke blot i sin stilling hos Anima, men også for ”Dyren” i Valby.”

 

Årets Veganske Blog:

 • PlantePusherne.dk ”Plantepusherne er nomineret for en meget inspirerende blog, hvor det er tydeligt, at der ligger en stor glæde ved udvikling af nye veganske retter bag. De er innovative, kreative og besidder humor, hvilket skinner tydeligt igennem.”
 • Diaetist-felding.dk ”Maria Felding er nomineret for en motiverende blog, hvor hun klart forklarer om de sundhedsmæssige og sygdomshelbredende fordele ved den plantebaserede kost. Maria går meget i dybden og er altid saglig samt evidensbaseret.”
 • TalerForDyr.dk ”Taler For Dyr er nomineret for at være en gennemarbejdet blog. Lisel har fokus på især det etiske aspekt, men kommer også fint omkring miljø og sundhed. Lisels blogindlæg er altid vedhæftet lødige kildehenvisninger.”

 

Årets Veganske Nye Blog:

 • RawsomeVibes.dk ”Lærke fra RawsomeVibes.dk er nomineret for sin inspirerende blog udi raw-universet. RawsomeVibes har i det forgange år to gange iværksat en ”raw challenge”, der har samlet mange både veganere og ikke-veganere med en meget dedikeret vejledning samt eksperter på sidelinien.”
 • SpirendeVeganer.dk "Spirende Veganer er nomineret for at være en flot, ny blog med stort potentiale. Lea er 15 år og skriver på engelsk. Hun kommer bredt omkring i det veganske univers med både madopskrifter og artikler om veganismen.”
 • Planteroedderne.com ”Viborg-gutterne Stig og Dennis blogger på Planterødderne, som er nomineret for at være inspirerende og at gå længere end ”bare” at være en blog. Udover at være aktive på deres blog laver Planterødderne også månedlige madværksteder, hvor de videregiver deres viden og passion for det plantebaserede køkken.”

 

Årets Veganske Meningsdanner:

 • Henrik Vindfeldt ”Henrik er nomineret for, som medstifter af Veganerpartiet, at sætte fokus på problematikkerne i den danske dyreindustri i både pressen og på de sociale medier. Henrik er lykkedes med at nå bredt ud og få folk til at tænke over dyrenes forhold.”
 • Asger B ”Asger er nomineret, fordi han med sine sange og musikvideoer gør opmærksom på veganismen samt forholdene for produktionsdyrene i Danmark på en ny og kreativ måde, som vækker opmærksomhed.”
 • Casper Hilt ”Casper er nomineret for sin dedikerede og kompromisløse aktivisme for dyrene og for at være med til at rykke danskernes holdning til produktionen af dyr ved at vise den frem.”

 

Årets Veganske Instagrammer:

 • Mia Sommer ”Mia er nomineret pga sin meget alsidige Instagram-profil, hvor hun inspirerer med både mad og aktivisme.”
 • Helena Norup ”Helena er nomineret, fordi hun tager flotte billeder af sin lækre mad og viser engagement i at sprede det veganske budskab.”
 • NeoHippie ”Calina er nomineret for at dele engagerende inspiration til at leve bæredygtigt, herunder til at spise og leve vegansk.”

 

Årets Veganske Atlet:

 • Kira Eggers ”Kira er nomineret, fordi hun fremmer det veganske budskab ved at vise, at man sagtens kan være fit og spise vegansk samtidigt. Hun har gjort sig bemærket både på sin blog og gennem sin bog.”
 • Mette M. Olsen ”Mette er nomineret for at have deltaget i adskillige iron(wo)man rundt om i verden, bl.a VM, og dermed vise, at man sagtens kan konkurrere på eliteplan på en plantebaseret kost.”
 • Niclas Tonnesen ”Niclas er nomineret, fordi han som både personlig træner og kostvejleder viser sine klienter og sine følgere på de sociale medier, at man sagtens kan være sund og stærk på en plantebaseret kost.”

 

Årets Veganer:

 • Ulrik Myrtue ”Ulrik er nomineret for sine nytænkende ideer og utrættelige indsats for den veganske aktivisme i Danmark. Ulrik kommunikerer det veganske budskab kreativt gennem kunst, tekster, videoer og er flittigt engageret i forskellige veganske initiativer som fx Vegan Change.”
 • Mathias Madsen ”Mathias er nomineret for at sætte fokus på mælkeproduktionen i Danmark med kampagnen ”12 timer med mor” for Anima. Mathias har længe været en betydningsfuld drivkraft for vegansk aktivisme i Danmark.”
 • Thomas Erex ”Thomas er nomineret for altid at være til stede og fremme det veganske budskab både synligt og ”bag kameraet”. Thomas er yderst aktiv på de sociale medier, i foreningsarbejdet og i kommunikationen med virksomheder og pressen.”

 

Tidligere vindere:

VINDERE FOR 2017 (nyeste)

Årets Veganer:
Mia Sommer

Årets Veganske Virksomhed:
Greenos

Årets Veganske Produkt:
Smørbar, Naturli'

Årets Veganske Udgivelse:
Veganske livretter af Thomas Erex

Årets Veganske Spisested:
Mikuna

Årets Veganske Spisested i Kbh:
Kaf

Årets Veganske Dyreven:
Camilla Kærslund, Dyrenes Frie Farm

Årets Veganske Blog:
Vanløse Blues

Årets Veganske Nye Blog:
Det Veganske Køkken

Årets Veganske Meningsdanner:
Simon Gerlach, Veganerudfordringen

Årets Veganske Atlet:
Casper Bilton

Årets Veganske Instagrammer:
@NeoHippie

VINDERE FOR 2016

Årets Veganer:
Mia Sommer

Årets Veganske Virksomhed:
Naturli'

Årets Veganske Produkt:
Færdigretter, Naturli'

Årets Veganske Udgivelse:
Vegansk Velvære af Mia Sommer

Årets Veganske Spisested:
GreenBurger

Årets Veganske YouTuber:
Sofie Simone

Årets Veganske Dyreven:
Lina Lind Christensen, Frie Vinger

Årets Veganske Blog:
PlantePusherne

Årets Veganske Nye Blog:
Veganermor

Årets Veganske Meningsdanner:
Thomas Erex

Årets Veganske Atlet:
Casper Bilton

Årets Veganske Instagrammer:
@thomaserex