Foreningen blev stiftet d. 10. november 2012. Vi er en vegansk forening, men vi er også et fællesskab af passionerede mennesker, der gennem sociale begivenheder, arrangementer og happenings deler et grønt og kærligt budskab med omverdenen. Det gør vi her via vores hjemmeside, på vores Facebookside, på Instagram og Youtube, hvor vi deler tonsvis af inspiration og opskrifter, samt formidler nyheder og information om nye veganske produkter og tiltag. Vi arrangerer også forskellige sociale arrangementer, hvor veganere og veganismeinteresserede kan mødes. Her har man mulighed for at komme og smage vegansk mad, tale om veganisme samt få inspiration til selv at leve vegansk.

Vi arbejder også aktivt for at gøre det lettere for alle at vælge dyrevenlige alternativer på restauranter og caféer, og at flere veganske varer finder vej på hylderne i alle dagligvarebutikker. Vi skaber grobund for, at veganismen kan blomstre i Danmark, vi gør veganisme mainstream, og vi gør det lettere at træffe bedre valg.

Vi ønsker at inspirere Danmark til at omfavne nye vaner og traditioner, og give alle lyst og mulighed for at spise og leve grønt, miljøvenligt, sundt og dyrevenligt!

Hvorfor vegansk?

Vi har stiftet Danmarks Veganske Forening (VF) for at vise Danmark, at den veganske måde at leve på bidrager positivt til mange af de emner, vi interesserer os for. Både dyrene, miljøet og vores egen sundhed drager fordel af veganske valg. Vi serverer alternativet i mundrette portioner, så det er ufarligt og attraktivt for dig at bevæge dig i en grøn retning og leve vegansk.

For os i Danmarks Veganske Forening er det en hjertesalat, øh, hjertesag at inspirere dig til at leve vegansk, fordi det er til fordel for os alle, for vores fælles planet, og vigtigst af alt for dyrene. Vi lægger ikke skjul på, at vi taler deres sag, og det er vores holdning, at alle dyr har ret til deres eget liv, til frihed og til ikke at blive behandlet som et produkt.

Foreningen er vegansk, så det er vigtigt for os, at du ved, hvad det vil sige. Veganisme handler om at gøre sit bedste for ikke at skade dyrene. Det er derfor vi vælger plantebaseret. Det er egentlig ret enkelt.

Veganisme er en måde at leve på, der søger så vidt det er praktisk muligt, at ekskludere alle former for udnyttelse, og mishandling, af dyr til mad, beklædning og alle andre formål.