Inspiration og information
Der findes et utal af gode veganske kogebøger med inspiration til nybegyndere og de mere erfarne, til traditionelle og den søde tand, til børn og voksne. Herudover er der en masse informative bøger der fortæller om fordelene ved etik, miljø og klima, sundhed samt nogle der afliver mange af de myter og misforståelser der kan være om plantebasseret kost.
Her kan du se et par af vores yndlings danske, veganske bøger. Hver bog har en kort beskrivelse af indholdet og hvis du vil vide mere om en specifik bog, så klik på den grønne titel – så sender vi dig videre til saxo, hvor du også har mulighed for at købe bøgerne.
Veganske livretter (Medlemsrabat)
Thomas Erex bag bloggen Kærlighed & Kikærter har skrevet denne flotte kogebog med fokus på danskernes livretter. Du lærer at lave veganske frikadeller, gryderetter, pastaretter og meget, meget mere. Opskrifterne er lette at følge, og man skal ikke være nogen stor kok for at få retterne til at smage godt.
Vegansk
Johanne Mosgaards anden kogebog, hvor der er fokus på smag, konsistens og smukke farver. Der er opskrifter til alle dagens måltider, og hvad enten du bare skal lave mad til dig selv eller gæster, så er den rette opskrift her.
Plantemad (medlemsrabat)
89 simple og lækre opskrifter på alt fra snacks til hovedretter og desserter. Opskrifterne er inddelt i årstider, så du får så frisk, billig og næringsrig mad som muligt. Med disse opskrifter kommer du til at spise meget mere grønt, flere linser, bønner, nødder, korn og frugter, end du plejer.
Veganer af Karin Elrød (medlemsrabat)
Veganer – Sådan kommer du i gang henvender sig til de mange, som bekymrer sig om dyrene, miljøet, klimaet og vores sundhed, som trues af livsstilssygdomme og smittefarlige bakterier. Bogen er en dansk guide til vegansk levevis, der minimerer den enkeltes medvirken til lidelse og ødelæggelse.
Den plantebaserede kost af Maria Felding og Tobias Schmidt Hansen
(Medlemsrabat)
Bogen gør op med mange af myterne og misforståelserne om at leve på plantebaseret kost. “Den plantebaserede kost” beskriver forskellige fødevarers effekt og hjælper dig også med at komme til at leve et sund og plantebaseret liv.
Vegansk for alle
Ditte Gad Olsen står bag bloggen Vegansk for alle, som også er navnet på hendes kogebog. Sig farvel til kedelige, brune linseretter, dyre ingredienser og besværlige opskrifter og byd i stedet velkommen til vitaminholdig mad, grøn energi og velsmagende mad, der åbner sluserne til dine smagsløg!
Spis vegansk
Mange kunne godt tænke sig at leve vegansk, men synes det er for svært at administrere Her er “Spis vegansk” virkelig en god inspiration og hjælp. Aine Carlin besluttede at blive veganer, men ville stadig bevare den gode mad og sjove madlavning. Det kan sagtens lade sig gøre som veganer, og det beviser hun her med over 100 veganske opskrifter.
Vegansk velvære
Bogen indeholder 110 lækre opskrifter som både kan indføre én i det veganske univers eller inspirere den, der allerede er i det. Her er lette og hurtige retter, og de lidt mere tidskrævende, som du kan servere for dine gæster.
Mia Sommer står bag bogen og hun kommer også ind på emnet veganske børn.
Grøn Grillfest (E-bog)
Grøn Grillfest er Johannes tredje kogebog med 30 grønne retter til grillen. Der er alt fra hjemmelavede dressinger og salater til større retter og søde sager. Johanne griller grønt direkte på grillen, men bruger den også blandt andet til at bage pizza og stege pandekager.
Go’ og nem veganermad
Inspiration til veganere, begyndere med veganermad og til interesserede, der vil have sund mad uden kød. Med denne kogebog får du opskrifter og introduktion til de basisfødevarer, som gør det både enkelt, billigt og lækkert, at leve som veganer.
Vegansk bagebog
For de der er på jagt efter vegansk inspiration, er denne bog god at have på hylderne. Bag uden æg, smør og mælk. Det lyder svært, men det går fint med denne bagebog ved hånden. Det er den første bagebog på dansk om, hvordan man bager veganske kager.
Grønskolling
Johanne Mosgaard er kvinden bag bloggen Englerod. Her giver hun dig en række opskrifter fra det veganske køkken, og du lærer at lave smagfulde, flotte og sunde retter, der er lavet på gode råvarer, og som for alvor sletter myten om at vegansk mad er kedeligt.
Vegansk til højtider og fest
Som veganer, og ikke mindst som familiemedlem eller ven til en veganer, kan tanken om højtider og andre festdage hurtigt fjerne fokus fra selve samværet og ende i hovedbrud om, hvad man skal servere. Med denne kogebog er det ikke længere et problem. Er Ditte Gad Olsens anden kogebog.
Den store veganske kogebog (Medlemsrabat)
Áine Carlin har i den ”Den store veganske kogebog” samlet over 125 veganske opskrifter til nybegyndere og de mere erfarne i det spændende.
Bogen indeholder både nemme hverdagsretter og inspiration til festmiddage og desserter.
Vegansk til børn (Medlemsrabat)
Klinisk diætist Julie Gråbech en grundlæggende indtroduktion til vegansk ernæring, som giver en basal indføring i vegansk kost fra og med 2 år. Bogen indeholder informationer om de vigtigste mikro- og makronærringsstoffer i vegansk kost samt hvordan du imødekommer kræsne børn med børnevenlige opskrifter.
Vegansk luksus
Kok Morten Bang Olsen inviterer med kogebogen til vegansk gastronomi, velsmag og æstetisk flotte kreationer er i højsædet.
Forkæl dig selv med det allerbedste, som det veganske køkken har at byde på. hvad end du er madnørd eller amatørkok med lysten til at udfolde dine evner.
Vegansk for begyndere
Mere end 90 lækre opskrifter, der på en god og sikker måde støtter en på vejen væk fra kød og mælk. Hvad kan man erstatte kød- og mælkeprodukter med? Hvilke lækre ingredienser kan man arbejde med? Hvordan sammensætter man en kostplan, så man er sikker på at få de vitaminer og proteiner, man har brug for
Super nemt vegansk
Nemme og lækre opskrifter for dig, der vil spise vegansk, men ikke gider bruge tid på at lave mad. Du skal kun bruge ganske få ingredienser og omkring et kvarter i køkkenet.
Veganske fristelser
Mia Sommers anden, og længe ventede, kogebog med veganske kager og desserter. Du behøver ikke at være mesterbager på forhånd for at lykkes med disse opskrifter, for bogen indeholder masser af gode råd og nemme fremgangsmåder. Langt de fleste af ingredienserne kan købes i almindelige supermarkeder.
Skønne veganske desserter
Denne bog er til dig, der elsker desserter, men gerne vil undgå mælk, æg og gluten. Den er til dig, der synes at den veganske verden er interessant, men tror at man må undvære desserter og søde sager, hvis man vil spise vegansk.
Spis mad uden kød
Spis mad uden kød! giver dig overraskende gode bud på, hvordan ikke-veganske ingredienser succesfuldt kan udskiftes med veganske, uden at du kommer til at gå på kompromis med smag, duft og udseende. Resultatet er lækre, smagfulde og sunde retter på middagsbordet.
Min grønne grill (E-bog)
Alle opskrifterne i denne bog er veganske, dvs. uden nogen former for animalske produkter. Man behøver hverken at være veganer eller vegetar for at nyde opskrifterne – de kan også blot bruges som et sundt og grønt supplement til sommerens grillmad.
Supper & Co.
Kirsten Skaarup står bag kogebogen “Supper & Co.”, og den giver dig en introduktion til glæden ved suppe. Med suppe bevarer du alle næringsstoffer og fibre, og på den måde sikrer du, at dine måltider er sunde og gode for din krop. Her er supper til hele døgnet i hele 70 opskrifter. De er alle veganske og inspireret af madkulturer fra hele verden.
Hyben (Medlemsrabat)
Helsekostbutikker bugner af eksotiske superfoods, men den danske natur har sin helt egen unikke af slagsen – hyben, en vitaminbombe i verdensklasse. Hyben er en af de mest næringsrige frugter og fødevarer, vi kan sætte tænderne i, og ved at tilsætte den i vores mad kan vi øge vores indtag af vitale næringsstoffer og booste vores sundhed.