topbilledeDenne madplan har fokus på varieret vegansk kost, som er forholdsvis nemt at tilberede, og som ikke tager for lang tid at lave. Der er måske en del produkter som du ikke kender, men det er helt bevidst, for jeg vil gerne have dig til at opdage en masse nye ting. Hvis du ikke har mod på at lave noget helt nyt hver aften, så kan du naturligvis altid lave en dobbeltportion så du har til to dage, men som udgangspunkt er der noget forskelligt morgen, middag og aften alle ugens dage.

Der er også er plads til improvisation, dvs. at du nemt kan bytte grøntsager ud med, hvad du lige har i køleskabet, eller tilføje krydderier efter din egen smag - når man føler sig fri i et køkken, er alting nemlig meget sjovere! Og så skal du altså ikke spise broccoli for min skyld, hvis du er mere til spinat :)

I forhold til frokostretterne er planen lavet med henblik på madpakkevenlig mad med rugbrød eller groft brød som base og noget pålæg/spread som også let kan forberedes dagen i forvejen, men her kan du også vælge at tage rester med (hvis der altså overhovedet var noget tilbage fra aftensmaden).

Weekendmenuen er en smule speciel, da jeg antager, at man generelt bruger lidt mere tid på at lave god mad i weekenden. Og da man ofte også sover lidt længere, har jeg skiftet morgenmaden ud med en mere mættende brunch, som både dækker morgenmad og frokost. Skulle man gå hen og blive sulten før aftensmaden, så har jeg også sørget for nogle lækre og nemme snacks, som heller ikke slår appetitten til aften helt i stykker. Og ja, når det er weekend, så skal man naturligvis også have dessert.

Hold desuden lige øje med opskrifternes kvantitet, da de ikke alle er beregnet på 2 personer.

Har du mulighed for det synes jeg også du skal forkæle dig selv og prøve at spise vegansk mad ude. Især KBH og Århus har veganske og veganervenlige spisesteder. I Århus har vi Mikuna, café Ganafryd og cafe Gaya. Derudover skulle Fika have vegansk sanwich.

Bog du i Århus, har SuperBrugsen på Vesterbro Torv og i Jægergårdsgade nogle gode veganske udvalg indenfor pålæg og færdigretter (og is!).

I Kbh findes bl.a. café N, Astrid och Aporna samt restaurant Botanique. Der er helt sikkert også andre, men her er det nok en bedre idé at spørge direkte inde på Mad med Medfølelses hjemmeside.

Madplanen egner til sig dem, som gerne vil prøve en masse forskelligt. Maden er børnevenlig og forholdsvis billig og passer derfor både til studerende, kærestepar og børnefamilier. Desuden kan du med fordel investere de penge, som du plejer at bruge på animalske produkter, i økologi, hvis du ikke allerede spiser økologisk - det vil ikke vælte dit budget.

Mandag

Morgenmad Choko-banandrøm
Frokost Rugbrød eller grovbolle med Bønnepostej og gnavegrønt
Snack Frugt, tørrede dadler eller figner. 
Aftensmad Boller i Karry med Soy4You

 

mandag2 mandag3 mandag1

Tirsdag

Morgenmad Cremet Frugtblend med Crispy Topping
Snack Et par gulerødder og/eller et stykke frugt
Frokost Rugbrød, knækbrød eller grovbolle med Vegansk Tunsalat og gnavegrønt (rå grøntsager: gulerødder, agurk, peberfrugt etc.)
Aftensmad Dahl med raita og brune ris

 

tirsdag1 tirsdag2 tirsdag3

Onsdag

Morgenmad Havregrød kogt på havremælk med æble, kanel og rosiner (kog ca. 30 gram finhvalsede havregryn i 2 dl havremælk og 1 dl vand – bland med 1 tsk kanel). Hak æble i fine tern og drys over den varme grød sammen med rosinerne.
Snack Frisk frugt, dadler, figner.
Frokost Clubsandwich med Ikke-Salat
Aftensmad Grøn Samvittiheds Osteburger med gulerodsfritter, kartoffelbåde og portobellosvampe

 

onsdag1 onsdag2 onsdag3

Torsdag

Morgenmad Frugtsalat med soyayoghurt og nødder
Frokost Rugbrød med persillehummus, 1/3 agurk og et par gulerødder.
Snack En håndfuld dadler og et stykke frugt eller to
Aftensmad Grønkålssuppe à la gamle dage

 

torsdag1 torsdag2 torsdag3

Fredag

Morgenmad Moderne Øllebrød
Frokost Grovbolle/rugbrød med sojafri smøreost og gnavegrønt (gulerødder, agurk, peberfrugt)
Aftensmad VegAND med Krydderurter
Dessert Hjemmelavet jordbærtærte – brug evt andre frugter, som er i sæson.

 

fredag1 fredag2 fredag3

Lørdag

Morgenmad Scrambled Tofu med svampe . Kan serveres med ristet rugbrød og morgensmoothie
Frokost Frisk frugt eller grøntsagsstænger (evt med hummus)
Aftensmad Squashlasagne med quinoa
Aftensnack Grønkålschips - Sunde chips, som du kan nyde til med god samvittighed!

 

lørdag3 lørdag2 lørdag1

Søndag

Brunch Tykke pandekager – kan serveres med frisk frugt, yoghurt og/eller peanutbutter, syltetøj eller mørk pålægschokolade
Snack Knasende Kikærter og/eller knækbrød med skiveskåret avokado og tomater
Aftensmad Vegansk vikingegryde
Aftensnack Frozen Nutty Banana Brownie

 

søndag1 søndag2 søndag3