Antal personer: 2-3 personer
Hvem egner madplanen sig til: Børnefamilien, der gerne vil have god, sund og nem mad til få penge.
Det er vist ingen hemmelighed, at det kan være en udfordring at få alt til at gå op i en højere enhed med små børn i familien. Når det gælder maden skal den helst være økonomisk overkommelig og ikke tage for lang tid at lave. Den skal gerne være forholdsvis sund og uden e-numre eller ingredienser man ikke kan udtale. Og så skal den selvfølgelig tiltale de små smagsløg såvel som de store ganer. Men kan man ramme alt dét, når man laver plantemad? Ja da, og med stor succes! Tag børnene med i køkkenet, så meget som muligt. Det sparer faktisk en masse tid, og det involverer dem og lærer dem sunde madvaner.
I madplanen for børnefamilien kommer jeg med forslag til både morgenmad, frokost, aftensmad samt dessert eller snack. Men se også dette indlæg om s’madder lækre veganske madpakker til børn fra vuggestuealderen.
~ Luna
Mandag
Morgenmad | Havregrød lavet på vand, sødet med dadler og tilsat kokosmel. Sæt den evt. i blød aftenen før, og tilsæt revet æble eller gulerod om morgenen. |
Frokost | Ærte/tahinspread på rugbrød, med gnavegrønt (agurk, gulerødder og rød peber) og en banan/hindbær smoothie. |
Aftensmad | Hokkaidosuppe serveret med hakket persille, tørristede solsikkekerner og lunt fuldkornsbrød. |
Dessert eller snack |
Æble i tern eller både med et drys kanel eller vaniljepulver. |
*Psst! Sæt kikærter i blød til i morgen, inden I går i seng!*
Tirsdag
Morgenmad | Smoothie af modne bananer, frossen spinat og et par hindbær/jordbær og vand eller plantemælk. |
Frokost | Hummus på rugbrød med friske agurkeskiver. Server sprøde gulerodsstave og agurkestave til. |
Aftensmad | Ovnbagte falafler (lav en stor portion så der er til pålæg til i morgen) med kogt quinoa, dampet broccoli og tomat/tahinsauce.
|
Forslag til dessert |
Raw kage af bløde dadler, revet gulerod, hakkede nødder, kanel , vanilje og kardemomme.
|
Onsdag
Morgenmad | Øllebrød! Jeg plejer at søde den med dadler, og så kommer jeg nogle gange solsikkekerner i, hvis de ikke allerede er i brødet. Øllebrød smager fantastisk når det er blendet, med en lille smule sojafløde på toppen. |
Frokost | Quinoasalat på rugbrød med syltede agurker. |
Aftensmad | Pitabrød med masser af grønt og kolde falafler fra dagen før.
|
Forslag til snack |
Lækker, smækker, smækkersnaps! |
Torsdag
Morgenmad | Mysli af havregryn, boghvedeflager, rosiner, sesam, kanel, vanilje, samt dadler, figner og abrikoser klippet i små bidder.
|
Frokost | Avokadosalat med dild og tomat på fuldkornsboller. |
Aftensmad | Grønne tacos af salatblade med fyld af f.eks kartofler med citron og persille, tomattern, grønne ærter og ristede solsikkekerner.
|
Forslag til snack |
Ovnristede mandler.
|
Fredag
Morgenmad | Smoothie af modne bananer, kanel, vand og isterninger. |
Frokost | Kartoffelsalat af kolde kartofler fra dagen før. Vend den i en simpel citron/hvidløgsmarinade eller en dressing af sojafløde, citron, sennep, tørret estragon, karry, salt og peber. |
Aftensmad | Dahl af røde linser, løg, gulerødder og kogte kartofler. Server den med gomasio (sesamsalt) og groft brød. |
Forslag til dessert |
Daddelkugler
|
Lørdag
Morgenmad | Grød af hjemmelavet mysli lavet på f.eks havregryn, boghvedeflager, rosiner, sesam, kanel, vanilje, samt dadler, figner og abrikoser klippet i små bidder.
|
Frokost | Rester (dahl) fra aftenen før. Gerne serveret med en grønt salat til. |
Aftensmad | Labre linse lunser med brune ris, spinatsauce samt dampede grønne bønner. |
Forslag til dessert |
En STOR skål frugtsalat!
|
Søndag
Morgenmad | Neutral sojayogurt med masser af frisk frugt samt frø, nødder og kerner ovenpå. |
Frokost | Labre linselunser fra aftenen før og evt. spinatsauce som pålægpå rugbrød. |
Aftensmad | Fyldte røde peberfrugter med fyld af svampe og brune ris (gem en rest fra dagen før), serveret med pommes (fedt)frittes. |
Forslag til dessert |
Bananis!
|