For børnefamilienMadplanen til børnefamilien

Antal personer: 2-3 personer

Hvem egner madplanen sig til: Børnefamilien, der gerne vil have god, sund og nem mad til få penge.

Det er vist ingen hemmelighed, at det kan være en udfordring at få alt til at gå op i en højere enhed med små børn i familien. Når det gælder maden skal den helst være økonomisk overkommelig og ikke tage for lang tid at lave. Den skal gerne være forholdsvis sund og uden e-numre eller ingredienser man ikke kan udtale. Og så skal den selvfølgelig tiltale de små smagsløg såvel som de store ganer. Men kan man ramme alt dét, når man laver plantemad? Ja da, og med stor succes! Tag børnene med i køkkenet, så meget som muligt. Det sparer faktisk en masse tid, og det involverer dem og lærer dem sunde madvaner.

I madplanen for børnefamilien kommer jeg med forslag til både morgenmad, frokost, aftensmad samt dessert eller snack. Men se også dette indlæg om s’madder lækre veganske madpakker til børn fra vuggestuealderen.

~ Luna

Mandag

Morgenmad Havregrød lavet på vand, sødet med dadler og tilsat kokosmel. Sæt den evt. i blød aftenen før, og tilsæt revet æble eller gulerod om morgenen.
Frokost Ærte/tahinspread på rugbrød, med gnavegrønt (agurk, gulerødder og rød peber) og en banan/hindbær smoothie.
Aftensmad Hokkaidosuppe serveret med hakket persille, tørristede solsikkekerner og lunt fuldkornsbrød.
Dessert eller snack
Æble i tern eller både med et drys kanel eller vaniljepulver.

*Psst! Sæt kikærter i blød til i morgen, inden I går i seng!*

 

1255167_649875291704204_23405945_n c3a6rte-tahin-spread1 hokaido-linsesuppe

Tirsdag

Morgenmad Smoothie af modne bananer, frossen spinat og et par hindbær/jordbær og vand eller plantemælk.
Frokost Hummus på rugbrød med friske agurkeskiver. Server sprøde gulerodsstave og agurkestave til.
Aftensmad Ovnbagte falafler (lav en stor portion så der er til pålæg til i morgen) med kogt quinoa, dampet broccoli og tomat/tahinsauce.

Saucen laves ved at varme et par spsk. tomatpure (gerne økologisk fra glas) i en gryde. Tilsæt en spsk. eddike eller citronsaft, et drys tørret estragon, et drys karry samt en spsk. tahin. Juster saucen med lidt vand og smag evt. til med lidt salt eller tamari.

Forslag til dessert
Raw kage af bløde dadler, revet gulerod, hakkede nødder, kanel , vanilje og kardemomme.

Vær kreativ eller lad dig inspirere af denneopskrift!

  

falafel-mc3a5nebarnet green-smoothie img_6360

Onsdag

Morgenmad Øllebrød! Jeg plejer at søde den med dadler, og så kommer jeg nogle gange solsikkekerner i, hvis de ikke allerede er i brødet. Øllebrød smager fantastisk når det er blendet, med en lille smule sojafløde på toppen.
Frokost Quinoasalat på rugbrød med syltede agurker.
Aftensmad Pitabrød med masser af grønt og kolde falafler fra dagen før.

Falaflerne kan evt. serveres på træspyd sammen med cherrytomater og agurker i tern. I kan spise pitabrødene på den traditionelle vis med fyldet indeni eller bruge dem som burgerboller!

Forslag til snack
Lækker, smækker, smækkersnaps!

   

c3b8llebrc3b8d grc3b8nne-deller-vegetar-mit-livs-kogebog quinoasalat-3-mc3a5nebarnet

Torsdag

Morgenmad Mysli af havregryn, boghvedeflager, rosiner, sesam, kanel, vanilje, samt dadler, figner og abrikoser klippet i små bidder.

Lav myslien i en STOR skål eller beholder i forvejen, så der er til mange dage.

Frokost Avokadosalat med dild og tomat på fuldkornsboller.
Aftensmad Grønne tacos af salatblade med fyld af f.eks kartofler med citron og persille, tomattern, grønne ærter og ristede solsikkekerner.

Kog en stor portion kartofler.

Forslag til snack
 Ovnristede mandler.

Kom en håndfuld mandler i et ovnfast fad og rist dem ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 min.

 

559970_10150876882232514_1347489671_n avokado-guf-3 salat-tacos-1

Fredag

Morgenmad Smoothie af modne bananer, kanel, vand og isterninger.
Frokost Kartoffelsalat af kolde kartofler fra dagen før. Vend den i en simpel citron/hvidløgsmarinade eller en dressing af sojafløde, citron, sennep, tørret estragon, karry, salt og peber.
Aftensmad Dahl af røde linser, løg, gulerødder og kogte kartofler. Server den med gomasio (sesamsalt) og groft brød.
Forslag til dessert
Daddelkugler

Sukkerfri – lav dem sammen med ungerne!

 

050 25174_l cinnamon-tahini-protein-smoothie5

Lørdag

Morgenmad Grød af hjemmelavet mysli lavet på f.eks havregryn, boghvedeflager, rosiner, sesam, kanel, vanilje, samt dadler, figner og abrikoser klippet i små bidder.

Lav myslien i en STOR skål eller beholder i forvejen, så der er til mange dage.

Frokost Rester (dahl) fra aftenen før. Gerne serveret med en grønt salat til.
Aftensmad Labre linse lunser med brune ris, spinatsauce samt dampede grønne bønner.
Forslag til dessert
En STOR skål frugtsalat!

Evt. vendt i kokosflødeskum?

 

409414_10150558040097514_582607513_9074055_34554930_n

559970_10150876882232514_1347489671_n-1

linsedeller-2

Søndag

Morgenmad Neutral sojayogurt med masser af frisk frugt samt frø, nødder og kerner ovenpå.
Frokost Labre linselunser fra aftenen før og evt. spinatsauce som pålægpå rugbrød.
Aftensmad Fyldte røde peberfrugter med fyld af svampe og brune ris (gem en rest fra dagen før), serveret med pommes (fedt)frittes.
Forslag til dessert
Bananis!

Den nemmeste og sundeste is I nogensinde vil elske. Frys blot modne bananer natten over og blend dem til en cremet is der minder om softice! I kan tilsætte friske eller frosne bær, kakaopulver, nødder og kerner præcis som I foretrækker det.

 

hpim5147891

img_9089

tumblr_md6n7dnsq41r6k85ho1_1280