Udvalgt opskrift

picmonkey-image-4
Græskar-foccaciaboller (ca. 8 stk)
Få brugt det bløde græskarkød der bliver skrabet af på indersiden, når I laver jeres halloween-græskar.

Lunkent vandt – 300 ml
Gær – 1/4 pk (ca 12 g)
Salt – 1 tsk
Sukker – 1 tsk
Oliven olie – 3 spsk
Paprika – 2 tsk
Frisk spinat – 50 g
Græskar – 150 g
Fin sigtet hvede el spelt – 650 g

Topping:

Løg – 1 stort løg (ca 100 g)
Græskar – 150 g
Svampe – 50 g
Paprika (mild) – 2 tsk
Hvidløgspulver – 1 tsk
Salt – 1 tsk
Vegansk ost – ca. 100 g

Til denne opskrift bruger jeg røremaskine, da det er en relativt fugtig dej at arbejde med.

Opløs gær/salt/sukker i det lunkne vand og tilsæt lidt efter lidt halvdelen af melet og lad det stå og røre i små 10 minutter. Herefter tilsætter du olie og paprika samt græskar og spinat som du har hakket i små tern. Tilsæt lidt efter lidt resten af melet og lad det røre i 10-15 minutter. Evt. imens du laver toppingen.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en times tid. Jeg plejer at stille den oven på ovnen der er ved at varme op.

Når dejen er hævet, ovnen varm og toppingen klar, fordeler du dejen ud i 8 klatter.  Du kan med fordel gøre dine hænder helt våde med vand og dejen vil klistre mindre.

Lav en lile fordybning i midten og fordel toppingen ud på de 8 foccaciaboller. Fylden kan man altid lege med. Jeg kan lide at putte lidt ekstra ost i samt drysse med oregano bagefter.

Foccaciabollerne skal bages midt i ovnen på varmluft, 175 grader i ca 35 minutter.

Denne opskrift er udviklet af kok Neel Engholm. Følg hende her.